​Barokkanerne

Barokkanernes systematiske satsing på det norske tidligmusikkfeltet har plassert dem på den internasjonale konsertscenen.

Barokkanerne er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensembler, med over 40 konserter i året. Ensemblet har sin egen konsertserie i Oslo, og opptrer jevnlig i byene på Østlandet. De siste årene har Barokkanerne gjestet festivaler som Tage Alter Musik Regensburg, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og Festspillene i Nord-Norge.

Barokkanerne samarbeider med kor over hele Østlandet. I oktober 2016 startet Barokkanerne tidligmusikkfestivalen Oslo Early, og UngBarokk er Barokkanernes satsing på unge utøvere.

Barokkanernes CD-utgivelser høster superlativer og er en døråpner til internasjonale konsertarenaer og festivaler. På programmet for 2017 står Salve Mater under Stockholm Early Music Festival i juni og Bachs Brandenburgkonserter under Oslo Kammermusikkfestival i august. Freude, Freude über Freude er Barokkanernes tolkning av tysk julemusikk av J. S. Bach og hans samtidige, som skal fremføres både som julekonserter og som CD-innspilling, med LAWO Classics.