​Granittrock

Granittrock i Groruddalen er en gratis og rusfri festival uten aldersgrense. I september 2014 arrangeres festivalen for 10. gang.

Det er Foreningen Granittrock som er arrangør, og arrangementet gjennomføres takket være omfattende frivillig arbeid. Bergesenstiftelsen støtter Granittrock med kr. 150.000,-

Granittrock er en festival folk er stolte av og en møteplass der unge fra alle nasjoner får en felles opplevelse. 25 prosent av Oslos befolkning bor i Groruddalen, og nesten halvparten av Grorud-befolkningen under 50 år har ikke vestlig bakgrunn. Granittrock er gratis, noe som gir publikum musikkopplevelser de ellers ikke ville hatt råd til, samtidig som det skaper samhold og felles erfaringer. Groruddalens musikkverksteder og musikkskoler melder om tiltagende interesse og økning i antall utøvende kunstnere etter Granittrocks inntog i lokalsamfunnet.

I 2010 mottok GranittRock Oslo bys kunstnerpris. Kun to festivaler har mottatt denne prisen, Oslo internasjonale kirkemusikkfestival og GranittRock.