Da Bergesenstiftelsen var på besøk i Kirkens Bymisjon Trondheims verksted "I jobb" 21. november, var det full aktivitet ved alle produksjonsbord. Vi fikk møte både englemakere og den ansvarlige for produksjonen av opptenningskonglene, Elisabeth Haugen.

- Vi drar i skogen og plukker furukongler, tørker dem, fester på en veke, og så dyppes konglene i smeltet talg, som kommer fra rest-lys fra Vår Frues kirke i Trondheim, forteller Elisabeth Haugen. - Det er altså gjenbruk de lux her. Vi pakker konglene i gråpapirposer, og de selges på julemarkeder, på nettbutikken til Kirkens bymisjon og på vår egen butikk her i Trondheim.

Elisabeth Haugen begynte i Kirkens Bymisjon for litt over tre år siden. Hun fremhever at "I jobb" er en arbeidsplass med stor takhøyde, og der alle kan være den de er, og alle omtaler hverandre med respekt og anerkjennelse for den jobben som de gjør. Det å ha en god, vanlig jobb å gå til, selv om flere av de som jobber her har noen utfordringer i livet, oppleves meningsfylt. I tillegg er fokuset på gjenbruk og bærekraft, og det å produsere gaver med mening, viktig i seg selv.

- Både vi som jobber med produksjon av opptenningskongler, og på engleverkstedet og med produksjon av andre produkter, er som en familie. Vi kan snakke om alt, vi stiller opp for hverandre, og er det noen som trenger litt ekstra støtte, stiller både kolleger og ledelsen opp. Jeg finner nesten ikke ord for å beskrive hvor godt det er å jobbe her, og jeg har vokst mye på de årene jeg har jobbet her, sier Elisabeth Haugen.

Les mer om verkstedet "I jobb" på Kirkens Bymisjon Trondheims egne nettsider.