Årets program omfatter blant annet dramatiske historier fra krig og konflikt. Filmen «Trenches» skildrer hverdagsliv i skyttergravene i Øst-Ukraina, mens «Makeup Artist» skildrer ekteskapsdrama i Iran og «The Neutral Ground» kampen om historien i sørstatenes USA. Også 10 nye, norske dokumentarfilmer vises som del av et norsk konkurranseprogram, blant andre «Nattebarn», «Tystnaden i Sápmi» og «Journalist i krig – Ofrenes stemme».

Human internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival og byr på norske og internasjonale aktuelle dokumentarer i kombinasjon med debatter, samtaler, seminarer og workshops, kunstutstilling, teater og konserter.

Festivalen arrangeres 28. februar til 6. mars 2022. I 2021 var festivalen i sin helhet digital, mens man i år ønsker å legge til rette for møter mellom mennesker og at filmene skal sees på kino. Det er likevel et lite utvalg på syv filmer digitalt i løpet av festivaluken, som kan sees via festivalens nettsider, om man ikke har anledning til å komme seg til Vega Scene og de andre festivalarenaene i hovedstaden. Finn ut mer om festivalen og årets program her.