Utstillingen Stepping Out! viser et bredt utvalg samtidskunst av kvinnelige kinesiske kunstnere. Det er den første store utstillingen av sitt slag i Norge, og den gir innblikk i en nesten ukjent del av kunstlivet i Kina.

Sterkt om kvinnerollen

Med tittelen "Stepping Out! Kvinnelige identiteter i kinesisk samtidskunst" vil utstillingen vise at kvinnelige samtidskunstnere i Kina tør å markere seg tydelig i et ellers mannsdominert kunstmiljø.

De tar initiativ og krever sin synlige plass med mangfoldige uttrykksformer, modig åpenhet og ikke minst høy kunstnerisk kvalitet. Utstillingen ønsker å vise den fantastiske kvinnelige delen av kunstutviklingen i et land som spiller en stadig større rolle globalt.

Utstillingen har fått gode anmeldelser. Les blant annet NRKs anmeldelse her, der Mona Pahle Bjerke mener utstillingen er "et absolutt must i norsk kunstsommer" og "en begivenhet av dimensjoner".

Musikk av Eldbjørg Hemsing

Besøkende til utstillingen kan også få en ekstra dimensjon til opplevelsen ved å lytte til musikk fremført av den norske fiolinisten Eldbjørg Hemsing, som er svært populær i Kina. Til utstillingsåpningen holdt hun en konsertforestilling med både kinesisk og europeisk musikk. Et av stykkene var et nytt bestillingsverk som er skreddersydd til utstillingen av komponist og musiker Mette Henriette. Denne produksjonen er støttet av Bergesenstiftelsen.

Les mer om utstillingen og programmet tilknyttet denne på Lillehammer Kunstmuseums egne nettsider her.