Det Norske Jentekors kunstneriske leder er Anne Karin Sundal-Ask. Sangerne kommer inn etter opptaksprøve. Koret satser i jubileumsåret og de kommende årene på sangteori, individuelle sangtimer, gruppeundervisning, fordypningsprogram, mesterklasser, dirigering og fagseminar. I tillegg arrangeres Det Norske Jentekor Sommerakademi, et kompetansehevende tiltak for dedikerte korsangere mellom 12-20 år som arrangeres i samarbeid med Ung i Kor. Dette er et arrangement som gagner både eksterne sangere og Det Norske Jentekor sine sangere.

På vei mot et sanginstitutt

Det Norske Jentekor har mange års erfaring med dedikert fokus på jenters og
unge kvinners musikkutdanning. De har utviklet en egen pedagogikk og
kompetanse, som regnes som ledende innen sitt felt. Med deres praksis har de
skapt et kulturelt og pedagogisk sentrum for jentekorsang og gitt kormusikk for
like stemmer som kunstform en sentral og naturlig plass i kulturen. Nå ønsker Det Norske Jentekor å ta steget videre fra en korskole til å bli et sanginstitutt.

Nytt korverk og konsertprogram

Det Norske Jentekor består av fire kor: Rekruttgruppa, Aspirantkoret, Hovedkoret og Studiokoret. De har både sammen og hver for seg et omfattende konsertprogram gjennom året. I jubileumsåret 2022 har de blant annet invitert til urpremiere på et nytt, helaftens verk, Stjernebru, i Kulturkirken Jakob. Med seg hadde Jentekoret akkordeonist Frode Haltli og felespiller Gjermund Larsen som solister. Verket var skrevet av Ørjan Matre for Det Norske Jentekors Aspirantkor, Hovedkor og Studiokor.

I november 2022 skal Studiokoret delta på Hardanger musikkfest. I førjulstiden skal alle fire kor ha konsert med Tord Gustavsen i Sofienberg kirke 4. desember. 10. desember skal Aspirantkoret, Hovedkoret og Studiokoret ha konsert i Glemmen kirke i Fredrikstad sammen med korene i Glemmen kirke og deres dirigent Randi Clausen Aarflot. 11. desember skal koret ha sine tradisjonsrike konserter i Dronning Sonja KunstStall, mens Aspirantkortet synger Luciakonsert 13. desember, sammen med Kvindelige Studenters Sangforening i Oslo domkirke. 19. desember synger alle fire kor julekonsert i Oslo domkirke sammen med Tord Gustavsen.

    For andre konserter, og mer on Det Norske Jentekor, les mer her.