Kirkemusikkfestival

I 2015 arrangeres Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival for 15. gang.

Festivalen er landets ledende arena for presentasjon av klassisk musikk som for flere hundre år siden opprinnelig ble komponert for og fremført i kirker. Festivalen definerer stadig denne musikktradisjonen på nytt, ved å knytte forbindelser til samtidens komponister på tvers av landegrenser, tidsepoker og fremførings-

praksiser.

Festivalen i 2015 har temaet Musikk som brobygger, og dette gjenspeiles i programmet. Konsertene skal reflektere dagens multikulturelle verden og vil vise kunstens og musikkens evne til å fremme verdier som respekt, toleranse og likeverd.

Åpningskonserten er ett av flere eksempler på dette. Den franske barokkomponisten André Campras opera L´Europe Galante ble opprinnelig skrevet i 1697 til seremonien rundt signeringen av fredstraktaten i Rijswijk, der europeiske stormakter som Frankrike, Spania, Italia og Tyrkia skrev under. På festivalen fremføres verket av det franske, flere ganger prisbelønte tidligmusikkensemblet Capriccio Stravagante, under ledelse av Skip Sempé. Knapt noe ensemble i Europa i dag bejubles mer for sine tolkninger av renessansens og barokkens repertoar.

På programmet står ellers nye samarbeidsprosjekter med utgangspunkt i folkemusikken, der Nils Økland blant annet spiller viola d´amore sammen med musikere fra kunstmusikk og jazz og et nyskrevet norsk verk basert på Draumkvedet. En rekke ledende europeiske ensembler fra Tyskland, England, Italia og Frankrike står også på det rikholdige programmet. Bergesenstiftelsen er én av flere støttespillere.