​Thank you for the rain

Thank You For the Rain er en dokumentarfilm laget av den prisvinnende norske regissøren Julia Dahr.

For fem år siden startet den kenyanske småbonden Kisilu Musya å filme sin familie og landsby og hvordan klimaendringene påvirker deres liv. Når Kisilus hus blir ødelagt i en storm starter den selvlærte filmskaperen en lokal bevegelse av bønder og kaller til kamp mot ekstremværet; en kamp som bringer ham til både Oslo og COP21 i Paris. Men jo lengre ut i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mer motstand og utfordringer møter han.

Thank you for the rain er et portrett av en familie som nekter å gi opp. Historien fortelles gjennom observerende film og familiens egne videodagbøker. Filmen gir publikum unik tilgang til en verden langt unna, og viser hvordan globale klimaendringer får konsekvenser for et konkret lokalsamfunn. Men i stedet for å skape skyldfølelse, fokuserer filmen på håp og samarbeid.

Filmskaperne ønsker å øke bevisstheten om klimarettferdighet. Derfor gjør de, med støtte fra Bergesenstiftelsen, filmen tilgjengelig for privatpersoner og organisasjoner som ønsker å organisere egne lokale visninger i tidsrommet 1. august til 11. september 2017. De tilbyr også diskusjonsmateriale som stimulerer til debatt i etterkant av visningene. Les mer om muligheten til å sette opp visning på www.thankyoufortherain.com/norge.

Thank you for the rain hadde verdenspremiere på CPH:DOX i mars 2017, og får TV-premiere i siste kvartal av 2017. Filmen varer i 85 minutter og passer best for publikum fra 16 år og oppover. Den er produsert av norske Differ Media, som i tillegg til å produsere dokumentarfilm har gjort en rekke samarbeidsprosjekter med ideelle organisasjoner.