Festivalen Wonderful World er den første av sitt slag i Norden og programmet består av rundt 80 arrangementer. I løpet av fire festivaldager blir TOU forvandlet til en liten landsby, hvor publikum kan gå rundt mellom ulike scener, og delta på paneldebatter, samtaler, foredrag, teater, konserter, eksperimenter og utstillinger.

Kvantefysikk og relativitetsteori

Wonderful World byr på en egen serie kalt «Team Science». Gjennom ulike arrangementer vil eksperter på vårt eget og nærliggende solsystem, romfart og livets historie presentere, diskutere og svare på spørsmål om muligheten for utenomjordisk liv. Blant spørsmålene som stilles er Hva slags forståelse har vi av vår egen plass i universet? Hva er mulighetene for intelligent liv andre steder? Når blir vi i stand til romreiser fortere og lenger inn i solsystem og galakse? Fins det UFO-er, der ute?

Natur og biomangfold

En av festivalens programserier tar opp spørsmål knyttet til natur og biomangfold. Arrangementer som Naturtap og biomangfold – hva kan vi gjøre? og Langsiktig og kunnskapsbasert politikk - er det mulig? vil forsøke å gå bak avisoverskriftene, løfte blikket og reflekterer over det større bildet om klima og miljø. Målet er å forstå mer av forholdet mellom Homo sapiens og planeten vi bor på.

Kunstig intelligens og skjermverden

En annen programserie under festivalen kalles Kunstig intelligens, skjermverden, døden & udødeligheten. Her vi publikum møte en rekke fagfolk som diskuterer eller foreleser over tema som Kunstig intelligens, ChatGPT og tekstens fremtid, Skjermen & hjernen og Udødelighetsfronten – om evighetsmennesket og anti-aldringsmedisin.

Hver festivaldag blir det også byvandring gjennom Pedersgata til TOU Scene, og siste festivaldag søndag 4. juni inviterer festivalen til åpen familiedag med aktiviteter for alle aldersgrupper.