Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2024

Uteforestilling om Oslos rusmiljø, bærekraft og grønne festivaler, dokumentarfilmer, forestillinger og humanitære tiltak over hele landet. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2024.

Et bilde som viser kraftige bølger, en malstrøm, i fargene blått, hvitt og grønt. Brune fjell, klipper, i forgrunn og bakgrunn. Tre personer på klippene

Atlanterhavet - myter, kunst og vitenskap

Henie Onstad Kunstsenters store satsning i 2024 er en internasjonal gruppeutstilling som undersøker forholdet mellom historie, myter, forskning og forståelse av det nordlige Atlanterhavet.

HUMAN-festivalen med prisbelønnede filmer

Norske filmskapere utmerker seg internasjonalt, og dokumentarfilmfestivalen HUMAN er en sentral arenaer der filmskaperne kan samles på hjemmebane.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2024

Utstillinger, festivaler og scenekunstprosjekter over hele landet, humanitære prosjekter for utsatte grupper og bokprosjekter om samfunnsaktuelle tema. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2024.

Vedproduksjon for et varmere samfunn

Kirkens Bymisjon Drammen tilbyr arbeidstrening for personer med utfordringer knyttet ulike former for utenforskap, som psykiske uhelse, rusutfordringer og soning og ettervern. Et av prosjektene er vedproduksjon, som bidrar til å gjøre både hjemmene og samfunnet varmere.

Anders Sunna: Vi skriker inte i skogen

Anders Sunna var en av fjorårets representanter på Venezia-biennalen, der den nordiske paviljongen ble forandret til The Sámi Pavilion for å feire kunsten og suvereniteten til det samiske folket. Nå har han skapt nye verk til en soloutstilling på Nitja senter for samtidskunst.

Internasjonal anerkjennelse til dokumentarfilmen Ibelin

Den norske dokumentarfilmen Ibelin mottok to av de gjeveste prisene under årets Sundance Film Festival i USA.

Fotografi av statuett i bronse som forestiller en mor som holder et barn

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2024

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 9. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2023

Samtids- og kammermusikk, frie teategrupper, festivaler og konserter over hele landet i 2024, digital katalog over Harriet Backers samlede verk, utstillinger og en rekke humanitære prosjekter for utsatte grupper. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde og siste søknadsrunde 2023.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Jobbe i Bergesenstiftelsen?

Har du lyst til å jobbe i en samfunnsengasjert stiftelse som støtter kulturelle og humanitære prosjekter? Vi har ledig et ettårig vikariat som søknadskoordinator i Bergesenstiftelsen, med søknadsfrist 5. januar 2024.

Béla Bartók på musikkfestivalen 1–2–3

«På 1–2–3» er er årlig, klassisk minifestival som arrangeres på Nynorskens hus i hovedstaden. I år utforsker festivalen livet og musikken til Béla Bartók, over tre dager med et fullspekket program helgen 17.-19. november.

To damer med hver sin statuett og blomsterbukett. Kvinnen til høyre sitter i rullestol, smiler og har langt hår og blårutet kjole. Kvinnen til venstre har mørkt halvlangt hår, står og smiler. Hun har på seg sort bukse og topp og orange blazer.

Prisutdeling til Birgit Skarstein og Sunnaasstiftelsen

Bergesenprisen 2023 ble utdelt 7. november på Vega Scene. Årets prismottakere kjenner seg igjen i mottoet til oppretteren av Bergesenstiftelsen: «Vi skal videre!»