Bilde av to like og små bronsestatuetter som fremstiller en kvinne som holder et barn. Den ene i forgrunnen er skarp, mens den i bakgrunnen er uskarp.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2022

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 11. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Frivillighetens år 2022

I 2022 markeres Frivillighetens år over hele landet. Under åpningen av året, på Frivillighetens dag, mottok Norske Kvinners Sanitetsforening Frivillinghetsprisen.

Nobels fredspriskonsert 2021

Årets fredspriskonsert var en musikalsk feiring av fredsprisvinnerne. Nobelinstituttet, Oslo-Filharmonien og Snøhetta samarbeidet med NRK om en tv-sendt festforestilling fra Oslo Konserthus.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2021

Miljøvennlig redningsbåt, foredragsserie med forskningsbidrag til grønn omstilling, konservering av Munch-malerier på KODE, og tiltak for utsatte grupper. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde og siste søknadsrunde 2021.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Jobbe i Bergesenstiftelsen?

Har du lyst til å jobbe i en samfunnsengasjert stiftelse som støtter kulturelle og humanitære prosjekter? Vi har ledig et ettårig vikariat som søknadskoordinator i Bergesenstiftelsen, med søknadsfrist 5. januar 2022.

Literature Live Around the World

Bergen internasjonale litteraturfestival vil også i 2022 koble sammen litteraturfestivaler fra hele verden i et 12-timers live-arrangement.

Prisutdeling til sanitetskvinnene

I Vega Scenes store teatersal ble Bergesenprisen 2021 utdelt til Norske Kvinners Sanitetsforening. Vi gratulerer årets prismottakere!

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Ny digital søknadsportal

Bergesenstiftelsen får fra og med 1. november 2021 en ny, digital søknadsportal. Vi har forsøkt å lage en søknadsportal som er intuitiv og enkel for alle som skal søke.

ung gutt med sorte klær og forkle jobber med metall i  i smien

Smietun på Hardanger fartøyvernsenter

På Hardanger fartøyvernsenter skal det etableres et smietun for å tilgjengeliggjøre smedkulturen og faget for allmennheten.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2021

Kriminal- og ettervernsomsorg, utstillingsprosjekter, hulemalerier og festivaler. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2021.

Mann står i døråpningen med en pose fra apotek og vinker til dame i gul refleksvest med logoen til Norske Kvinners sanitetsforening.

Bergesenprisen 2021

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2021 - Norske Kvinners Sanitetsforening! De hedres blant annet for den humanitære innsatsen under koronapandemien.

Bilde fra et hjørne av et utstillingsrom. På den hvite veggen til venstre henger to bilder  og på den andre veggen finnes to montre som viser gjenstander og en større tre struktur.

The Ocean

Bergen Kunsthalls aktuelle utstilling «The Ocean» er en omfattende gruppeutstilling om havet, med bidrag fra norske og internasjonale kunstnere.