Ella Marie Hætta Isaksen på filmplakat for filmen Rachan

Se nye norske dokumentarfilmer

Bergesenstiftelsen har de seneste årene støttet en rekke norske dokumentarfilmer med samfunnsaktuelle tema. Nå er fem av filmene tilgjengelig for alle som ønsker å se dem, og du finner dem på NRKs nettsider.

Jente sitter på bakken foran et bygg. Illustrasjonsbilde

Tilbud til barn av innsatte i fengsel

Kirkens Bymisjon Oslo driver tiltaket "Innsattes barn". Med dette ønsker de å gjøre hverdagen litt bedre for barn som har en far eller mor som er straffedømt. Tiltaket har barnets behov i sentrum.

Kvinne ser ut av vinduet

Rettssikkerhet for alle

De studentdrevne rettshjelpstiltakene Jussbuss, JURK, Jusshjelpa i Nord-Norge og Jussformidlingen har gjennom flere år vært støttet av Bergesenstiftelsen. Disse jobber for å styrke rettssikkerheten til utsatte grupper i samfunnet, og bidrar til at flere får hevdet sin rett.

Lyder fra havet

På Ringve Musikkmuseum kan publikum det kommende året oppleve en ny og samfunnsaktuell utstilling som handler om lyd som kilde til å forstå økologiske system og menneskelig påvirkning under vann.

100 forfattere fra 20 land til Bergen i februar

Bergen internasjonale litteraturfestival for sakprosa og skjønnlitteratur arrangeres i år for femte gang. Temaet er "raseri", og festivalen har et tett program med norske og internasjonale forfattere 8.–12. februar.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2023

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 10. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2022

Harriet Backer-utstilling på Kode og Nasjonalmuseet, oratorium og film om Stavanger til byjubileet i 2025, samt en rekke humanitære og kulturelle tiltak over hele landet. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde søknadsrunde 2022.

Juleverksted hele året

I Kirkens Bymisjon Trondheims verksted "I jobb" produseres blant annet engler av resirkulert glass og opptenningskongler hele året. Nå starter den viktigste salgsmåneden for julegaver med mening.

Prisutdeling til Framtiden i våre hender

I Vega Scenes store teatersal ble Bergesenprisen 2022 utdelt til Framtiden i våre hender. Vi gratulerer årets prismottakere!

Det Norske Jentekor i Jakob kirke 22.10.22.

Nytt korverk til 75-årsfeiring

Det Norske Jentekor er en korskole for talentfulle sangere i alderen 6–26 år. Koret ble opprettet som NRKs Jentekor i 1947, og har siden etablert stolte tradisjoner og et høyt kunstnerisk nivå. I år feirer de 75 år, med et nytt korverk, et omfattende konsertprogram, og videreutvikling av sin talentsatsing.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2022

Leksikon for barn og unge, dialogserie med fredsprisvinnere, utstillinger og festivaler. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2022.

Bergesenprisen 2022

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2022 - Framtiden i våre hender! Organisasjonen mottar prisen for arbeidet med å bekjempe natur- og klimakrisen, og for deres innsats mot matsvinn.