Prisutdeling under pandemien

Mandag 30. november ble Bergesenprisen 2020 utdelt til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios. Vi gratulerer årets prismottakere!

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Utvikling av styrke- og utholdenhetstester

Maksimalt oksygenopptak er den fysiske egenskapen som har størst innvirkning på folkehelse, livskvalitet og levealder. School of Health Sciences ved Høyskolen Kristiania er innvilget støtte til å forske på dette.

Bergesenprisen 2020

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2020 - Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios! De to scenekunstmiljøene får en av Norges største priser til humanitære og kulturelle formål for sin kunstneriske kvalitet og sitt humanitære engasjement.

Bergesenstiftelsens nye visuelle profil

Bergesenstiftelsens logo, farger, fonter og grafiske elementer er valgt for å fremkalle stiftelsens historie og formål. Bli bedre kjent med Bergesenstiftelsens nye visuelle profil.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2020

Vitensenter, dokumentarfilm- og litteraturfestival, medisinsk forskning og hermetikkmuseum. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2020.

Likestilling i kunsten

Henie Onstad kunstsenter har tatt initiativ til den første undersøkelsen av samlinger i norske museer i et likestillingsperspektiv.

Øks stående i vedstubbe

Rentbrennende ildsteder

Operasjon Ved Oslo har i 50 år skaffet gratis ved til eldre og vanskeligstilte i Oslo. Nå vil de bidra til at flere kan få rentbrennende ildsteder.

Fullsatt sal under arrangement. I bakgrunnen ser man et debattpanel.

Festivaler for norsk dokumentarfilm

Norske filmskapere utmerker seg internasjonalt, og dokumentarfilmfestivalene HUMAN og Nordic Docs er arenaer der filmskaperne kan samles på hjemmebane.

Bilde i forgrunnen, i bakgrunnen ser man to kvinner lyse på et Munchbilde.

Digital Edvard Munch til alle

Hele Edvard Munchs omfattende kunstproduksjon blir digitalisert og når nå ut til kunstelskere og forskere over hele verden. Så langt er nærmere 10000 av hans 27000 verk publisert.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Erfaringer med COVID 19

Oslo universitetssykehus mottok støtte til den nasjonale forskningsstudien «Helsepersonells erfaringer med COVID 19-pasienter på intensivavdelinger i Norge».

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2020

Mentorprogram, scenekunst- og utstillingsprosjekter, bokproduksjon og podkast. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte til andre tildelingsrunde.

Ny styreleder i Bergesenstiftelsen

Per Conradi Andersen er valgt som ny styreleder. Han etterfølger Jan-Fredrik Wilhelmsen i vervet.