Bergesenprisen 2023

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2023 - Birgit Skarstein og Sunnaasstiftelsen! De mottar prisen for sitt innovative arbeid med å endre betingelsene for paraidrett, og å drive forskningen fremover for parautøvere og mennesker med funksjonsnedsettelse.

Musikkfestivaler i Stavanger og Oslo

Fra 14. september arrangeres to musikkfestivaler i Stavanger og Oslo, med sterke program og stolte tradisjoner. Les mer om dem her.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2023

Forestillinger over hele landet, utstillinger, bokprosjekter og tiltak for sårbare grupper. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2023.

Fotografi av luftegård Grini fangeleir. Fire kvinner holder hverandre i armene og snakker sammen mens de går foran en murvegg. Foran i bilde ser vi piggtrådgjerde.

Kvinner i fangenskap

I en ny utstilling på Grinimuseet, vil Museene i Akershus se nærmere på forholdene for kvinnelige fanger i Norges største fangeleir under 2. verdenskrig.

Tou tidligere bryggeri ombygget til kulturhus

Kvantefysikk og kunstig intelligens i Stavanger

Wonderful World – Den nordiske festivalen for filosofi og vitenskap arrangeres for første gang 1.-4. juni på TOU Scene i Stavanger. Blant temaene er kvantefysikk og kunstig intelligens.

Festival for alle på Rådhusplassen

Dissimilis arrangerer hvert år en festival på Rådhusplassen i hovedstaden. Her samles over 200 artister for en helg med musikk og glede, åpent for alle. I år er festivalen 2. og 3. juni.

Matvaredisk

Utstilling om hovedstadens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet, og av byhistorien. I en ny utstilling på Oslo Museum, avd. Bymuseet får publikum servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

person står med ryggen til og holder oppe et lysskilt hvor det står "Fellesverket" foran en plantevegg.

Aktivitetshus for ungdom

I mange norske byer driver Røde Kors aktivitetshusene Fellesverket. Nå ønsker flere å teste ut enkel matservering i tilknytning til aktivitetene for ungdom.

Fotogrfering av kunstverket "Stoffutveksling. Liv og død" av Edvard Munch

Munch samlede verker tilgjengelig for alle

Da Edvard Munch testamentere sin enorme samling til Oslo kommune, ville han at den skulle være tilgjengelig for allmenheten. Med støtte fra Bergesenstiftelsen, kan Munchmuseet snart ferdigstille det omfattende arbeidet med å tilgjengeliggjøre hele kunstnerskapet digitalt.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2023

Festivaler over hele landet, humanitære tiltak, konserter og utstillinger. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2023.

Ella Marie Hætta Isaksen på filmplakat for filmen Rachan

Se nye norske dokumentarfilmer

Bergesenstiftelsen har de seneste årene støttet en rekke norske dokumentarfilmer med samfunnsaktuelle tema. Nå er fem av filmene tilgjengelig for alle som ønsker å se dem, og du finner dem på NRKs nettsider.

Jente sitter på bakken foran et bygg. Illustrasjonsbilde

Tilbud til barn av innsatte i fengsel

Kirkens Bymisjon Oslo driver tiltaket "Innsattes barn". Med dette ønsker de å gjøre hverdagen litt bedre for barn som har en far eller mor som er straffedømt. Tiltaket har barnets behov i sentrum.