Bergesenprisen 2022

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2022 - Framtiden i våre hender! Organisasjonen mottar prisen for arbeidet med å bekjempe natur- og klimakrisen, og for deres innsats mot matsvinn.

Illustrasjon Mann og kvinne som snakker sammen

Mellom oss

Mellom oss er et prosjekt fra Frelsesarmeen – et samtaletilbud til innsatte eller nylig løslatte fra fengsel, som opplever utfordringer med nettverk og relasjoner.

Åpning av Bodø Biennale og Lofoten International Art Festival

I begynnelsen av september åpner storstilte kunstbiennaler både i Bodø og i Lofoten.

seilbåt

Linge i 100

I 2022 er det 100 år siden båtkonstruktør Jan Herman Linge ble født. Dette markeres med blant annet utstilling, bokutgivelse og båtkortesje.

Redningsbåt

Berge liv døpt i Horten

Sommeren er her, og med ferietid vil flere ferdes på sjøen. Redningsskøyta «Berge liv» er ny i Redningsselskapets tjeneste fra juni 2022.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2022

Integreringstiltak for flyktninger, fluktfestival og en rekke andre festivaler, bøker og dokumentarfilmer om humanitære temaer. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2022.

Bilde av Kim Friele og Wenche Lowzow.

Kim og Wenche - retten til å elske

Dokumentarfilmen Kim og Wenche - retten til å elske portretterer kampen til to av mange skeive som gikk foran og kjempet for like rettigheter for alle, uansett hvem man elsker.

Kritikerrost utstilling med kinesisk samtidskunst

På Lillehammer Kunstmuseum kan publikum nå oppleve den kritikerroste utstillingen Stepping Out! Over 100 verk av kvinnelige, kinesiske samtidskunstnere utstilles, til ny musikk fremført av Eldbjørg Hemsing.

Inngangsparti hus med lys over døren

Lys i gamle hus

Mange norske kommuner sliter med fraflytting. Lys i gamle hus er Fortidsminneforeningens prosjektet for å ta i bruk tomme hus, og bidra til bærekraftig stedsutvikling.

mennesker i kø til arrangement under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Litteraturfestivaler på Lillehammer og i Odda

To år med koronarestriksjoner er over. Jernrosa Litteraturfestival og Norsk litteraturfestival vil åpne dørene på vidt gap i vår, og invitere til opplesninger, samtaler og debatter.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2022

Skeiv kunst og kultur, festivaler, humanitære tiltak, og forestillinger om barn på flukt og om psykisk helse. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2022.

vevd teppe, mennesker, hjerte, varme farger i rødnyanser

Hannah Ryggen Triennale 2022

Hva er en helt, hva er en nasjon, og hva skal til for at vi som verdenssamfunn kan legge til rette for en mer solidarisk fremtid? Dette er spørsmål under Hannah Ryggen Triennale 2022 i Trondheim og på Ørland.