Redningsbåt

Berge liv døpt i Horten

Sommeren er her, og med ferietid vil flere ferdes på sjøen. Redningsskøyta «Berge liv» er ny i Redningsselskapets tjeneste fra juni 2022.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2022

Integreringstiltak for flyktninger, fluktfestival og en rekke andre festivaler, bøker og dokumentarfilmer om humanitære temaer. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2022.

Bilde av Kim Friele og Wenche Lowzow.

Kim og Wenche - retten til å elske

Dokumentarfilmen Kim og Wenche - retten til å elske portretterer kampen til to av mange skeive som gikk foran og kjempet for like rettigheter for alle, uansett hvem man elsker.

Kritikerrost utstilling med kinesisk samtidskunst

På Lillehammer Kunstmuseum kan publikum nå oppleve den kritikerroste utstillingen Stepping Out! Over 100 verk av kvinnelige, kinesiske samtidskunstnere utstilles, til ny musikk fremført av Eldbjørg Hemsing.

Inngangsparti hus med lys over døren

Lys i gamle hus

Mange norske kommuner sliter med fraflytting. Lys i gamle hus er Fortidsminneforeningens prosjektet for å ta i bruk tomme hus, og bidra til bærekraftig stedsutvikling.

mennesker i kø til arrangement under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer.

Litteraturfestivaler på Lillehammer og i Odda

To år med koronarestriksjoner er over. Jernrosa Litteraturfestival og Norsk litteraturfestival vil åpne dørene på vidt gap i vår, og invitere til opplesninger, samtaler og debatter.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2022

Skeiv kunst og kultur, festivaler, humanitære tiltak, og forestillinger om barn på flukt og om psykisk helse. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2022.

vevd teppe, mennesker, hjerte, varme farger i rødnyanser

Hannah Ryggen Triennale 2022

Hva er en helt, hva er en nasjon, og hva skal til for at vi som verdenssamfunn kan legge til rette for en mer solidarisk fremtid? Dette er spørsmål under Hannah Ryggen Triennale 2022 i Trondheim og på Ørland.

bilde av folkemengde som sitter med ryggen til og ser mot en scene med mennesker på paneldebatt.

Krig, konflikt og menneskemøter på dokumentarfilmfestival

Menneskerettigheter og samfunnsspørsmål er hovedtemaene når HUMAN inviterer til dokumentarfilmfestival i flere av hovedstadens kinosaler.

Bærekraftig hav

Hvordan kan havets ressurser forvaltes til fellesskapets beste på lang sikt? En ny forelesningsserie i Det Norske Videnskaps-Akademi belyser forskning, forvaltning og foredling av hav, og viser fram vitenskapens bidrag til bærekraftig hav.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Husk ny søknadsportal!

Bergesenstiftelsen fikk i 2021 ny digital søknadsportal. Fra og med 1. søknadsfrist 2022 må alle søknader leveres i portalen. Fristen er fredag 4. februar kl. 12 på dagtid.

Bilde av to like og små bronsestatuetter som fremstiller en kvinne som holder et barn. Den ene i forgrunnen er skarp, mens den i bakgrunnen er uskarp.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2022

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 11. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.