bilde av folkemengde som sitter med ryggen til og ser mot en scene med mennesker på paneldebatt.

Digital dokumentarfilmfestival

Human internasjonale dokumentarfilmfestival mottar støtte til årets festival, som arrangeres online 1.-7. mars.

Bilde av to like og små bronsestatuetter som fremstiller en kvinne som holder et barn. Den ene i forgrunnen er skarp, mens den i bakgrunnen er uskarp.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2021

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 12. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Gruppe unge mennesker som snakker sammen.

Hjelpetelefon for studenter som sliter

Mental Helses tiltak for studenter under pandemien, «Studenttelefonen», var et av prosjektene som fikk støtte i årets siste søknadsrunde i 2020.

fire kvinner stående foran sykehjem, de har på seg refleksvester hvor det står Norske kvinners sanitetsforening

Nasjonale tiltak for frivillige

Norske Kvinners Sanitetsforening fikk treårig støtte til sitt prosjekt «Når krisen rammer – de ekstra hendene som utgjør en forskjell». Med midlene vil de gjennomføre nasjonale tiltak som styrker organisasjonens 3000 beredskapsfrivillige både under og etter pandemien.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2020

Kriminalomsorg, klimajournalistikk, scenekunst, utstillingsstøtte og medisinsk forskning. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde og siste søknadsrunde 2020.

Bilde av to menn som ser på hverandre. Begge holder hver sin bronsestatuett og står foran bakgrunn med Bergesenstiftelsens logo.

Prisutdeling under pandemien

Mandag 30. november ble Bergesenprisen 2020 utdelt til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios. Vi gratulerer årets prismottakere!

To dansere på scenen, en i bakgrunnen, mens kvinnen i forgrunnen er skarp. Hun ses i profil fra hoftene og opp, mens hun danser.

Bergesenprisen 2020

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2020 - Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios! De to scenekunstmiljøene får en av Norges største priser til humanitære og kulturelle formål for sin kunstneriske kvalitet og sitt humanitære engasjement.

Bilde av mann med kort hår som tar på kvinne en maske. Masken er koblet til et hvitt rør. Rundt dem er medisinsk utstyr.

Utvikling av styrke- og utholdenhetstester

Maksimalt oksygenopptak er den fysiske egenskapen som har størst innvirkning på folkehelse, livskvalitet og levealder. School of Health Sciences ved Høyskolen Kristiania er innvilget støtte til å forske på dette.

Grafiske former som har utgangspunkt i deler av logoen til Bergesenstiftelsen

Bergesenstiftelsens nye visuelle profil

Bergesenstiftelsens logo, farger, fonter og grafiske elementer er valgt for å fremkalle stiftelsens historie og formål. Bli bedre kjent med Bergesenstiftelsens nye visuelle profil.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Sjøsamiske mattradisjoner

Alta samiske språksenter fikk i oktober 2020 støtte til innhenting av kunnskap og formidling av sjøsamiske mattradisjoner fra Vest-Finnmark.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2020

Vitensenter, dokumentarfilm- og litteraturfestival, medisinsk forskning og hermetikkmuseum. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2020.

Bilde av Kusama sin kunstinstallasjon. Veggene og gulv er dekket med speil som reflekterer lyslyktene som er i forskjellige farger med sorte prikker og som henger i rommet.

Likestilling i kunsten

Henie Onstad kunstsenter har tatt initiativ til den første undersøkelsen av samlinger i norske museer i et likestillingsperspektiv.