Béla Bartók på musikkfestivalen 1–2–3

"På 1–2–3" er er årlig, klassisk minifestival som arrangeres på Nynorskens hus i hovedstaden. I år utforsker festivalen livet og musikken til Béla Bartók, over tre dager med et fullspekket program helgen 17.-19. november.

To damer med hver sin statuett og blomsterbukett. Kvinnen til høyre sitter i rullestol, smiler og har langt hår og blårutet kjole. Kvinnen til venstre har mørkt halvlangt hår, står og smiler. Hun har på seg sort bukse og topp og orange blazer.

Prisutdeling til Birgit Skarstein og Sunnaasstiftelsen

Bergesenprisen 2023 ble utdelt 7. november på Vega Scene. Årets prismottakere kjenner seg igjen i mottoet til oppretteren av Bergesenstiftelsen: "Vi skal videre!"

Landart 2023 – samtidskunstfestival

I oktober 2023 arrangeres samtidskunstfestivalen Landart Gjerdrum for 7. gang. Festivalen forener profesjonelle kunstnere og lokale krefter for å skape kunst i landskapet i Gjerdrum og Nannestad.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2023

Psykisk helse og andre humanitære tiltak, og en rekke dokumentarfilmer, forestillinger og festivaler over hele landet. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2023.

Visjonære romantikere

Stavanger kunstmuseum åpnet nylig en ny utstilling som presenterer arbeidene til de norske malerne Lars Hertervig og Peder Balke, sammen med den spanske kunstneren Eugenio Lucas Velázquez.

Bergesenprisen 2023

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2023 - Birgit Skarstein og Sunnaasstiftelsen! De mottar prisen for sitt innovative arbeid med å endre betingelsene for paraidrett, og å drive forskningen fremover for parautøvere og mennesker med funksjonsnedsettelse.

Musikkfestivaler i Stavanger og Oslo

Fra 14. september arrangeres to musikkfestivaler i Stavanger og Oslo, med sterke program og stolte tradisjoner. Les mer om dem her.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2023

Forestillinger over hele landet, utstillinger, bokprosjekter og tiltak for sårbare grupper. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2023.

Fotografi av luftegård Grini fangeleir. Fire kvinner holder hverandre i armene og snakker sammen mens de går foran en murvegg. Foran i bilde ser vi piggtrådgjerde.

Kvinner i fangenskap

I en ny utstilling på Grinimuseet, vil Museene i Akershus se nærmere på forholdene for kvinnelige fanger i Norges største fangeleir under 2. verdenskrig.

Tou tidligere bryggeri ombygget til kulturhus

Kvantefysikk og kunstig intelligens i Stavanger

Wonderful World – Den nordiske festivalen for filosofi og vitenskap arrangeres for første gang 1.-4. juni på TOU Scene i Stavanger. Blant temaene er kvantefysikk og kunstig intelligens.

Festival for alle på Rådhusplassen

Dissimilis arrangerer hvert år en festival på Rådhusplassen i hovedstaden. Her samles over 200 artister for en helg med musikk og glede, åpent for alle. I år er festivalen 2. og 3. juni.

Matvaredisk

Utstilling om hovedstadens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet, og av byhistorien. I en ny utstilling på Oslo Museum, avd. Bymuseet får publikum servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.