100 forfattere fra 20 land til Bergen i februar

Bergen internasjonale litteraturfestival for sakprosa og skjønnlitteratur arrangeres i år for femte gang. Temaet er "raseri", og festivalen har et tett program med norske og internasjonale forfattere 8.–12. februar.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2023

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 10. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2022

Harriet Backer-utstilling på Kode og Nasjonalmuseet, oratorium og film om Stavanger til byjubileet i 2025, samt en rekke humanitære og kulturelle tiltak over hele landet. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde søknadsrunde 2022.

Juleverksted hele året

I Kirkens Bymisjon Trondheims verksted "I jobb" produseres blant annet engler av resirkulert glass og opptenningskongler hele året. Nå starter den viktigste salgsmåneden for julegaver med mening.

Prisutdeling til Framtiden i våre hender

I Vega Scenes store teatersal ble Bergesenprisen 2022 utdelt til Framtiden i våre hender. Vi gratulerer årets prismottakere!

Det Norske Jentekor i Jakob kirke 22.10.22.

Nytt korverk til 75-årsfeiring

Det Norske Jentekor er en korskole for talentfulle sangere i alderen 6–26 år. Koret ble opprettet som NRKs Jentekor i 1947, og har siden etablert stolte tradisjoner og et høyt kunstnerisk nivå. I år feirer de 75 år, med et nytt korverk, et omfattende konsertprogram, og videreutvikling av sin talentsatsing.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2022

Leksikon for barn og unge, dialogserie med fredsprisvinnere, utstillinger og festivaler. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2022.

Bergesenprisen 2022

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2022 - Framtiden i våre hender! Organisasjonen mottar prisen for arbeidet med å bekjempe natur- og klimakrisen, og for deres innsats mot matsvinn.

Illustrasjon Mann og kvinne som snakker sammen

Mellom oss

Mellom oss er et prosjekt fra Frelsesarmeen – et samtaletilbud til innsatte eller nylig løslatte fra fengsel, som opplever utfordringer med nettverk og relasjoner.

Åpning av Bodø Biennale og Lofoten International Art Festival

I begynnelsen av september åpner storstilte kunstbiennaler både i Bodø og i Lofoten.

seilbåt

Linge i 100

I 2022 er det 100 år siden båtkonstruktør Jan Herman Linge ble født. Dette markeres med blant annet utstilling, bokutgivelse og båtkortesje.

Redningsbåt

Berge liv døpt i Horten

Sommeren er her, og med ferietid vil flere ferdes på sjøen. Redningsskøyta «Berge liv» er ny i Redningsselskapets tjeneste fra juni 2022.