Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2021

Bøker om klima og havet, integreringsprosjekter, forestillinger og konserter. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2021.

Ni ungdommer stående på scene foran Henie Onstad Kunstsenter

Unge fotografer på Henie Onstad

Det andre kullet av talentprogrammet Unge fotografer har åpnet utstilling på Henie Onstad Kunstsenter.

Fossilfri i Viken

Pedalen Kirkens Bymisjon, Inspiria Science Center og Viken fylkeskommune skal gi barn på 100 skoler inspirasjon, opplæring og hjelp til reparasjon av sykler.

Gutt i hettegenser sitter i rullestol og bruker VR-briller og konsoller. i bakgrunnen ser man farger og former i lilla og grønt.

Unrestricted Art

Sunnaasstiftelsen er tildelt støtte til utvikling av et pilotprosjekt som skal gi mennesker med funksjonsnedsettelser mulighet til å skape og formidle kunst ved hjelp av VR-teknologi.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2021

Festivaler, forskningsprosjekter, utstillinger, sykkelprosjekt og tiltak for veteraner. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2021.

Fotografi av to flagg på flaggstang. Flaggene er grønne med gule stjerner i en sirkel.

Klimakorrespondent i Brussel

Norsk klimastiftelses nettavis Energi og Klima har mottatt støtte til å ansette en klimakorrespondent. Det vil gi norsk offentlighet mer informasjon om det som skjer på klima- og energifeltet i EU og i andre europeiske land.

bilde av folkemengde som sitter med ryggen til og ser mot en scene med mennesker på paneldebatt.

Digital dokumentarfilmfestival

Human internasjonale dokumentarfilmfestival mottar støtte til årets festival, som arrangeres online 1.-7. mars.

Bilde av to like og små bronsestatuetter som fremstiller en kvinne som holder et barn. Den ene i forgrunnen er skarp, mens den i bakgrunnen er uskarp.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2021

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 12. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Gruppe unge mennesker som snakker sammen.

Hjelpetelefon for studenter som sliter

Mental Helses tiltak for studenter under pandemien, «Studenttelefonen», var et av prosjektene som fikk støtte i årets siste søknadsrunde i 2020.

fire kvinner stående foran sykehjem, de har på seg refleksvester hvor det står Norske kvinners sanitetsforening

Nasjonale tiltak for frivillige

Norske Kvinners Sanitetsforening fikk treårig støtte til sitt prosjekt «Når krisen rammer – de ekstra hendene som utgjør en forskjell». Med midlene vil de gjennomføre nasjonale tiltak som styrker organisasjonens 3000 beredskapsfrivillige både under og etter pandemien.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2020

Kriminalomsorg, klimajournalistikk, scenekunst, utstillingsstøtte og medisinsk forskning. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde og siste søknadsrunde 2020.

Bilde av to menn som ser på hverandre. Begge holder hver sin bronsestatuett og står foran bakgrunn med Bergesenstiftelsens logo.

Prisutdeling under pandemien

Mandag 30. november ble Bergesenprisen 2020 utdelt til Tabanka Dance Ensemble og HipHop 101 Studios. Vi gratulerer årets prismottakere!