Festival for alle på Rådhusplassen

Dissimilis arrangerer hvert år en festival på Rådhusplassen i hovedstaden. Her samles over 200 artister for en helg med musikk og glede, åpent for alle. I år er festivalen 2. og 3. juni.

Matvaredisk

Utstilling om hovedstadens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet, og av byhistorien. I en ny utstilling på Oslo Museum, avd. Bymuseet får publikum servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.

person står med ryggen til og holder oppe et lysskilt hvor det står "Fellesverket" foran en plantevegg.

Aktivitetshus for ungdom

I mange norske byer driver Røde Kors aktivitetshusene Fellesverket. Nå ønsker flere å teste ut enkel matservering i tilknytning til aktivitetene for ungdom.

Fotogrfering av kunstverket "Stoffutveksling. Liv og død" av Edvard Munch

Munch samlede verker tilgjengelig for alle

Da Edvard Munch testamentere sin enorme samling til Oslo kommune, ville han at den skulle være tilgjengelig for allmenheten. Med støtte fra Bergesenstiftelsen, kan Munchmuseet snart ferdigstille det omfattende arbeidet med å tilgjengeliggjøre hele kunstnerskapet digitalt.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger første søknadsrunde 2023

Festivaler over hele landet, humanitære tiltak, konserter og utstillinger. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i første søknadsrunde 2023.

Ella Marie Hætta Isaksen på filmplakat for filmen Rachan

Se nye norske dokumentarfilmer

Bergesenstiftelsen har de seneste årene støttet en rekke norske dokumentarfilmer med samfunnsaktuelle tema. Nå er fem av filmene tilgjengelig for alle som ønsker å se dem, og du finner dem på NRKs nettsider.

Jente sitter på bakken foran et bygg. Illustrasjonsbilde

Tilbud til barn av innsatte i fengsel

Kirkens Bymisjon Oslo driver tiltaket "Innsattes barn". Med dette ønsker de å gjøre hverdagen litt bedre for barn som har en far eller mor som er straffedømt. Tiltaket har barnets behov i sentrum.

Kvinne ser ut av vinduet

Rettssikkerhet for alle

De studentdrevne rettshjelpstiltakene Jussbuss, JURK, Jusshjelpa i Nord-Norge og Jussformidlingen har gjennom flere år vært støttet av Bergesenstiftelsen. Disse jobber for å styrke rettssikkerheten til utsatte grupper i samfunnet, og bidrar til at flere får hevdet sin rett.

Lyder fra havet

På Ringve Musikkmuseum kan publikum det kommende året oppleve en ny og samfunnsaktuell utstilling som handler om lyd som kilde til å forstå økologiske system og menneskelig påvirkning under vann.

100 forfattere fra 20 land til Bergen i februar

Bergen internasjonale litteraturfestival for sakprosa og skjønnlitteratur arrangeres i år for femte gang. Temaet er "raseri", og festivalen har et tett program med norske og internasjonale forfattere 8.–12. februar.

Nominer kandidater til Bergesenprisen 2023

Kjenner du til en verdig mottaker av Bergesenprisen? Frem til 10. februar kan alle nominere kandidater til årets pris.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger fjerde søknadsrunde 2022

Harriet Backer-utstilling på Kode og Nasjonalmuseet, oratorium og film om Stavanger til byjubileet i 2025, samt en rekke humanitære og kulturelle tiltak over hele landet. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i fjerde søknadsrunde 2022.