Prisutdeling til sanitetskvinnene

I Vega Scenes store teatersal ble Bergesenprisen 2021 utdelt til Norske Kvinners Sanitetsforening. Vi gratulerer årets prismottakere!

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Ny digital søknadsportal

Bergesenstiftelsen får fra og med 1. november 2021 en ny, digital søknadsportal. Vi har forsøkt å lage en søknadsportal som er intuitiv og enkel for alle som skal søke.

ung gutt med sorte klær og forkle jobber med metall i  i smien

Smietun på Hardanger fartøyvernsenter

På Hardanger fartøyvernsenter skal det etableres et smietun for å tilgjengeliggjøre smedkulturen og faget for allmennheten.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger tredje søknadsrunde 2021

Kriminal- og ettervernsomsorg, utstillingsprosjekter, hulemalerier og festivaler. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i tredje søknadsrunde 2021.

Mann står i døråpningen med en pose fra apotek og vinker til dame i gul refleksvest med logoen til Norske Kvinners sanitetsforening.

Bergesenprisen 2021

Vi gratulerer mottakerne av Bergesenprisen 2021 - Norske Kvinners Sanitetsforening! De hedres blant annet for den humanitære innsatsen under koronapandemien.

Bilde fra et hjørne av et utstillingsrom. På den hvite veggen til venstre henger to bilder  og på den andre veggen finnes to montre som viser gjenstander og en større tre struktur.

The Ocean

Bergen Kunsthalls aktuelle utstilling «The Ocean» er en omfattende gruppeutstilling om havet, med bidrag fra norske og internasjonale kunstnere.

Gatejuristen

Gatejuristen gir gratis rettshjelp til personer som har eller har hatt rusproblemer. De har kontorer og driver oppsøkende saksmottak over hele landet.

To gutter som jobber med oppheng av plakater på vegg.

KulturIntro

KulturIntro gir unge flyktninger i Oslo arbeidspraksis i kulturlivet. Deltakerne får kulturopplevelser, praktisert språk, utvidet nettverk og tilegner seg praktiske ferdigheter.

Grafiske former i Bergesenstiftelsens farger

Tildelinger andre søknadsrunde 2021

Bøker om klima og havet, integreringsprosjekter, forestillinger og konserter. Les mer om noen av prosjektene som fikk støtte i andre søknadsrunde 2021.

Ni ungdommer stående på scene foran Henie Onstad Kunstsenter

Unge fotografer på Henie Onstad

Det andre kullet av talentprogrammet Unge fotografer har åpnet utstilling på Henie Onstad Kunstsenter.

Fossilfri i Viken

Pedalen Kirkens Bymisjon, Inspiria Science Center og Viken fylkeskommune skal gi barn på 100 skoler inspirasjon, opplæring og hjelp til reparasjon av sykler.

Gutt i hettegenser sitter i rullestol og bruker VR-briller og konsoller. i bakgrunnen ser man farger og former i lilla og grønt.

VR-teknologi på Sunnaas

Sunnaasstiftelsen er tildelt støtte til utvikling av et pilotprosjekt som skal gi mennesker med funksjonsnedsettelser mulighet til å skape og formidle kunst ved hjelp av VR-teknologi.